Filter by

Cena
29 449
Velikost
več... manj
Spol
več... manj
Proizvajalec
več... manj

Čelade

Smučarske čelade zmanjšajo možnosti poškodb in ti lahko rešijo življenje, zato priporočamo nošenje kvalitetne čelade vsakemu smučarju in deskarju na smučišču ali zunaj njega. V zadnjih nekaj letih se je uporaba smučarskih čelad na smučiščih močno povečala, tudi zaradi novo sprejetega zakona o obvezni uporabi za otroke. Otroške smučarske čelade s...

Smučarske čelade zmanjšajo možnosti poškodb in ti lahko rešijo življenje, zato priporočamo nošenje kvalitetne čelade vsakemu smučarju in deskarju na smučišču ali zunaj njega. V zadnjih nekaj letih se je uporaba smučarskih čelad na smučiščih močno povečala, tudi zaradi novo sprejetega zakona o obvezni uporabi za otroke. Otroške smučarske čelade so obvezne za otroke do 12. leta starosti. Seveda pa je čelada priporočljiva za vse smučarje in deskarje ne glede na stopnjo znanja oziroma slog (alpski, freestyle ali freeride). Če so bile včasih čelade neudobne, je danes tehnologija toliko napredovala, da so te postale lahke, udobne, zračne in stilsko dovršene.

Pravilna izbira smučarsko čelade, vam lahko dobesedno reši življenje. Čelada namreč mora nuditi zaščito pred udarci in ostrimi predmeti, poleg tega zmanjša negativen vpliv vremenskih dejavnikov kot so veter, mraz, sneženje. Če želite izbrati zares varno čelado, se najprej prepričajte, ali ustreza evropskemu standardu CEN 1077:2007. Za ustrezanje standardu pri čeladah najprej preverijo, kako absorbirajo udarec. Smučarske čelade morajo opraviti tudi test, da zagotavljajo zaščito pred ostrimi predmeti, to je ali se čelada ob udarcu ostrega predmeta preluknja ali ne. Poleg posebnim zaščitnim standardom mora čelada ustrezati tudi oblikovnim zahtevam, kot so območje pokrivanja čelade, prileganje glavi in nudenje vidnega polja. Preveri se tudi vzdržljivost čelade, zlasti traku pod brado, in vzdržljivost ob sunkoviti obremenitvi.

Kako izbrati ustrezno velikost:

Čelada se vam mora lepo prilegati, poleg tega pa mora biti lahka, zračna in udobna, saj vam bo le tako lahko nudila vso potrebno zaščito. Velikost je najprej odvisna od obsega vaše glave, ki ga izmerite s trakom, odčitate dolžino in nato poiščete pravilen obseg na čeladi. Ko izberete ustrezno velikost, si čelado namestite na glavo in naravnajte spredaj nad obrvmi. Med čelado in glavo ne sme biti nobenih odprtin, zadaj pa se čelada ne sme dotikati vašega zatilja. Namestite si trak in ga zapnite pod brado, nato pa stresite z glavo. Čelada se vam medtem ne bi smela premikati. Da bo čelada res najbolje izbrana, jo preizkusite še skupaj s smučarskimi očali, ki jih uporabljate. Tudi ta se morajo lepo prilegati čeladi in obrazu ter morajo biti videti kakor integrirani del čelade.

Več
Prikazujem 1 - 35 od 35 izdelkov